Ada tavşanı Özellikleri

Ada tavşanı

(Lat. Lepus Cinu-culus). Tavşangiller familyasının bir türü. Anayurdu Akdeniz ülkeleridir. Kuru iklim ve kumlu toprakları sever. Geceleri otlamaya çıkar; ot, meyve ve kök yiyerek beslenir. Tarım topraklarına, ormanlık alanlara zarar verir. 40-49 cm uzunluğunda olup, kulakları kafasından kısadır. 2-2,5 kg ağırlığındadır. Postu esmerimsi gri, ense pas kırmızısıdır. Eti beyazdır. Yılda 6-7 doğum yapar, her seferinde 5-10 yavru doğurur. Avcılık ve dericilik için özel olarak yetiştirilir.

Advertisement

Yorum yazın