Hindistan cevizi birçok farklı kullanım alanıyla dünyanın en çok yönlü doğal ürünlerinden biridir. Bu besin, besleyici ve sağlığa faydalı olduğu için dünya çapında tüketilmektedir. Hindistan cevizi kullanım yöntemlerinin sağlık ve tıbbi uygulamalardaki rolünü destekleyen bilimsel kanıtlar her geçen gün artmaktadır.
Hindistan cevizi tüm parçaları, geleneksel hindistan cevizi yetiştirme alanlarındaki insanların günlük yaşamlarında bir şekilde kullanılır. Çeşitli hastalıklara karşı ilaçların geliştirilmesi ve ayrıca endüstriyel ürünlerin geliştirilmesi için çeşitli doğal ürünlerin eşsiz kaynağıdır. Hindistan cevizi çekirdeği ve hindistan cevizi suyu gibi meyvelerinin parçaları; antibakteriyel, antifungal, antiviral, antiparazitik, antidermatofitik, antioksidan, hipoglisemik, hepatoprotektif, immünostimülan gibi birçok tıbbi özelliğe sahiptir. Hindistan cevizi ürünleri ; insan sağlığı için gerekli olan mikromineraller , şekerler, vitaminler, amino asitler ve fitohormonlardan oluşan benzersiz kimyasal bileşimi içermektedir .Bu nedenle hindistan cevizi, başta tropikal ülkelerde olmak üzere dünyadaki halklar tarafından gıda olarak kullanılır.
Doğal hindistan cevizi suyu tüketimi, idrar ph’ını etkilemeden ; idrar sitrat, idrar potasyum ve idrar klorürünü önemli ölçüde arttırdığı kanıtlanmıştır .Hindistan cevizi suyu geleneksel olarak bitki doku kültürü / mikro çoğaltmada – bitkide büyüme takviyesi olarak kullanılır. Yapılan çalışmalarda doğal hindistan cevizi suyu içen sporcularda, ağır antrenman sonucu yaşanan yoğun su kaybının ardından vücutta suyun tutulumunu ve performansı arttırdığı kanıtlanmıştır .
Doğal hindistan cevizi suyu sirkesi için yapılan çalışmalarda, antioksidan aktiviteyi geri kazandırarak ve inflamasyonu baskılayarak asetaminofen kaynaklı karaciğer hasarını hafifletmeye yardımcı olmuştur. 14 gün hindistan cevizi suyu sirkesi ile tedavi edilen karaciğer hastalarında , karaciğer iltihabında ve karaciğer sitokrom seviyesinde azalma kaydedildi. Sonuç: Hindistan cevizi suyu sirkesi, antioksidan aktiviteyi geri kazandırarak ve inflamasyonu baskılayarak asetaminofen kaynaklı karaciğer hasarını hafifletmeye yardımcı olmuştur.
Atopik dermatit (AD), transepidermal su kaybının arttığı ve su tutma kabiliyetinin bozulduğu, cilt kapasitansının azalmasına ve hidrasyona ( su tutulumu ) neden olan kronik bir cilt hastalığıdır. Hindistan cevizi yağı; AD ‘ li hastalara 8 hafta boyunca uygulandı ve sonucunda , hafif / orta dereceli AD’Lİ pediatrik hastalarda topikal uygulanan ( belirli bir yere uygulanan ) hindistan cevizi yağının orta derecede iyileşme sağladığı gözlemlendi .
Yapılan çalışmalar hindistan cevizi sütünün çözünmeyen protein içerikli olduğunu , zamanla ticari pazarda yükselecek hindistan cevizi protein tozu gibi katma değerli yan ürün üretilme çabalarında olunduğunu söylüyor . Hindistan cevizi protein tozunun birçok artı özelliğinden dolayı emülsiyonlaştırılmış gıdalarda uygulama bulma potansiyeli olduğu gösterilmiştir. Duyusal analiz, ürünün genel olarak sanayide uygulanabilirlik açısından yüksek kalitesinin olduğunu ve bu da hindistan cevizi protein tozunun yararlı bir gıda bileşeni olabileceğini göstermiştir .