Vaxigrip 0,5 Ml Enjektör İçin Süsp. 1 Kull. Haz. Enjektör hakkında bilgileri sizler için hazırladık!
Formülü:
1 ölçek immünizasyon dozunun içeriğinde yer alan maddeler:
Farklı özelliklere sahip suşlar ile saflaştırılmış inaktive influenza virüsleri. Epidemiyolojik incelemeler ile ortaya çıkan bilgiler neticesinde Dünya Sağlık Örgütü’nün (WHO) ve Avrupa Komisyonu’nun önermiş olduğu şekliyle her sene aşı içeriği güncellenerek kullanıma sunulmaktadır.
Farmakolojik özellikleri:
Vaxigrip Aşısı Nedir?
Aşı, İnfluenza virüsleri ile ortaya çıkmakta olan grip enfeksiyonlarına karşı aktif bir bağışıklık kazanmak amacıyla tercih edilir.
Özelikle mevsim geçişlerinde sıklıkla yaşanan Grip enfeksiyonu, endemi veya epidemiler oluşturarak toplu hastalanmalara neden olmaktadır.
Kronik hastalıklara sahip olan kişi ve yaşlar üzerinde mortalite nedenidir. Dinamik ve genç kişilerde iş gücü kaybına, okul devamsızlığına ve maddi kayıplara neden olabilir. Özellikle yetişkinlerde ve çocuklarda grip enfeksiyonu sonucu ortaya çıkan viral meningoensefalite ölümle sonuçlanan olaylara neden olabilmektedir. Bu nedenle korunma ihtiyacın bir gereklilik haline getirmektedir.
Kontrendikasyonları:
Yumurta proteinine karşı allerjiye sahip olan kişilerde ve tiomersol alerjisi olan kişilerde kesinlikle uygulanmamalıdır.
Uyarılar/Önlemler:
Hamile kadınlar ve yeni doğan bebekler üzerinde gönül rahatlığı ile kullanılabilir.Gebelerin aşı takvimini göz önünde bulundurarak ilk trimeterden sonra bu aşı uygulanmalıdır.
İmmunsüpresif olgulara sahip kişilerde uygulana aşı, olguyu takip eden doktor takibinde ve vereceği karar doğrultusunda uygulanmalıdır.
Özellikle Orak hücreli anemisine sahip olan kişilerde uygulanan aşı sonrası ateş yükselmesi hemolitik krizi presipite edebilir. İmmunsüpresyonlu ve AIDS hastalara grip aşısı uygulaması önerilmektedir. Araba ya da makine kullanmak durumunda olan kişiler için performans kaybının veya konsantrasyon bozukluğuna yol açıp açmadığı bilinmemektedir.
Grip Aşısı Yan etkileri:
Aşı kullanılmadan önce iyi tolere edilmelidir. Aşı sonrası lokal etkiler kırıklık hissi, baş ağrısı, myalji ve hafif ateş yükselmesi gibi sistemik etkiler ortaya çıkabilmektedir.
Bu olumsuz, sistemik ve lokal etkiler yaklaşık olarak 24-48 saat içerisinde ortadan kalkmaktadır
İlaç Etkileşimleri:
Herhangi bir ilaç ile ortaya çıkan Bildirilmiş ve bilinen bir ilaç etkileşimi yoktur.
Grip Aşısı Ne Zaman Yapılır
Her sene yenilenen Vaxigrip grip aşısı Ağustos ayı sonu Eylül ayı başı gibi yapılması uygun olacaktır.
Kullanım Şekli ve Dozu:
Vaxigrip Nasıl Uygulanır:
Aşı genel olarak deri altına yada kas içerisine uygulanmaktadır.. Uygulama noktası olarak ise yeri 2 yaş altı çocuklar için uyluğun anterolateral bölgesi, 2 yaşı aşkın çocuk ve yetişkinlerde ise deltoid bölgeye uygulanmaktadır.
Aşı, 3 yaşı geçmiş olan çocuk ve yetişkinlere tek doz aşı uygulaması 1 yıl boyunca yeterli koruma sağlamaktadır.
3 yaş altı çocuklarda ise etkisini 1 ay boyunca sağlamaktadır. 1 ay ara ile 2 kez yarım aşı şeklinde uygulanması önerilir.
Aşı içeriğinde yer alan her yıl revize edilerek kullanıma sunulmaktadır. Aşı sırasında kullanılan enjektör ise derhal imha edilmelidir.
Vaxigrip Grip Aşısı 2016 Fiyatı: 15.53 TL