Doğum sonrası nasıl kilo verilir? Gebelik sonrasında kilo kaybetmek zaman alır, ama bu mümkündür. Sağlıklı beslenme ve günlük rutin fiziksel aktivite içeren bir yaşam tarzını benimseyin ve buna yoğunlaşın.
Eğer gebelik öncesi sağlıklı formunuza dönmek istiyorsanız, ne yazık ki böyle bir sihir yok. Bunun için sağlıklı bir diyet ve fiziksel aktivite yapmak için sabırlı olmalı ve bunu taahhüt etmelisiniz.
Yeme alışkanlıklarınızı düşünün
Hamile olduğunuz zaman bebeğinizin büyümesi ve gelişimini desteklemek için beslenme alışkanlıklarınız ayarlanmış olabilir. Hamilelikten sonra, doğru beslenme yine önemlidir özellikle de emziren bir anne konumunda iseniz. Akıllıca seçimler yapma gebelik sonrası sağlıklı bir şekilde kilo kaybını teşvik edebilir.
Meyve, sebze ve tam tahıllar içeren bir diyet tüketmeye odaklanın. Lif oranı yüksek gıdalar meyve, sebze ve tam tahıllardır. Bunları tüketmeniz size önemli besinler sağlar.
Küçük porsiyonlar yiyin. Küçük ve daha-sık öğünler tüketmek sizin eski formunuzu kazanmanıza yardımcı olabilir. Öğün atlama ya da diyet sebze ve meyve miktarını sınırlamayınız. Abur cubur gıdalardan sakınınız.
Sadece aç olduğunuzda yiyiniz. Kaygılı veya gerginseniz yada sadece yemek yemeyi düşünüyorsanız dikkatinizi başka yöne çevirin. Bebeğinizi alıp yürüyüee çıkabilir, bir arkadaşınızı arayabilir yada sevdiğiniz bir dergiyi okuyabilirsiniz.
Günlük fiziksel aktivite yapın. Önceleri kadınların egzersize başlamak için doğumdan sonra en az altı hafta kadar beklemeleri söylenirdi. Bugün ise, bekleme bitmiştir.
Doğum Sonrası Nasıl Kilo Verilir?
Kendinizi hazır hissettiğiniz en kısa sürede veya doğum yapılan gün içerisinde hafif egzersizlere başlayabilirsiniz. Tabi ki sorunsuz bir gebelik geçirmişseniz ve herhangi bir komplikasyonunuz bulunmuyor ise. Bu konuşulan, normal doğum için düşünülen programdır. Şayet sezeryan gibi bir yöntem ile doğum yaptıysanız, ne zaman egzersizlere başlayabileceğiniz konusunda doktorunuz ile konuşun.
Sağlık kuruluşunuz sizin için olur verdiğinde:
Rahatlayınız. Eğer emziriyorsanız egzersizlere başlamadan önce bebeğinizi besleyiniz. Destekleyici bir sutyen ve rahat giysiler giyin.
Yavaş başlayın. Yürüme, sabit bisiklet veya yüzme gibi hafif aerobik aktivite ile başlayın. Sizin dayanıklılığınız geliştikçe, yavaş yavaş egzersiz süresini ve yoğunluğunu artırınız.
Bebeğinizi egzersizlere dahil edin. Egzersizlere zaman ayırmak bir sorundur. Çoğu anne de bundan şikayet eder. Bebeğinizi de egzersiz programınıza dahil edebilirsiniz. Bu sayede hem bebeğiniz ile olan bağlarınız kuvvetlenecek hem de siz egzersizinizi yapmış olacaksınız. Bir bebek arabası ile günlük bir yürüyüşe çıkılması buna örnek olarak verilebilir.
Her egzersiz sırasında ve sonrasında bol su içmeyi unutmayın. Eğer ağrı, baş dönmesi, nefes darlığı ya da vajinal kanamada ani bir artış yaşıyorsanız hemen egzersizi durdurun. Bunlar egzersizin abartıldığına dair işaretler olabilir.
Gerçekçi kilo verme hedefleri belirleyin. Kadınların çoğu bebeğin ağırlığı, plasenta ve amniyon sıvısı dahil olmak üzere doğum sırasında 4.5 kilogramdan fazla kilo kaybeder. Doğumdan sonraki ilk hafta süresince birikmiş sıvılarınızı da ek olarak kaybedersiniz. Ama bunlar aldatıcı olmamalıdır. Çünkü hamilelik sırasında depolanan yağ kendi kendine yok olmayacaktır.
Diyet ve egzersiz ile bir haftada 0.5 kilogram kadar kilo kaybetmek mantıklıdır. Siz emziren bir konumda olun veya olmayın, hamilelik öncesi kilonuza geri dönmek altı ay hatta daha uzun sürebilir.
Facebook sayfamızı beğenmeyi unutmayın! Sağlık Kitabı Facebook
Slm paylaşımınız vallaha billaha hoşuma gitti, sosyal medyada paylaştım
Slm siteniz ciddiyim dikkatimi çekti, facebookta paylaştım
Slm web siteniz cidden ilgi uyandırıcı, tebrikler
selamun aleyküm sayfanız valla çok iyi, saolun
Selamlar paylaşım cidden çok hoşuma gitti, facebookta paylaştım
Merhaba herkese sayfanız valla dikkatimi çekti, tebrikler